Obecnie mieszkam w Wielkiej Brytanii, gdzie wlasnie skonczylem 3letni College , First i National Diploma z IT , od pazdziernika wybieram sie na 2letnie HND na Uniwersytecie, później może poszerze swoje kwalifikacje o nastepne degree. Moje pytanie brzmi czy ktos orientuje sie jakie sa szanse znalezienia pracy w Melbourne w srodowisku komputerow jako technik informatyki, z certyfikatem CISCO (zarzadzanie sieciami) itp.. Jako ze jestem mlody, mam 20 lat, nie mialem okazji nabrac nigdzie doswiadczenia w tym fachu, aczkolwiek podczas studiow zamierzam sie zahaczyc w jakies firmie na bezplatny staz. Zastanawiam sie co oferuje rynek pracy w Melbourne dla takich ludzi jak ja. Z gory dziekuje za wszystkie pomocne odpowiedzi.
Btw. Jak to z tymi pajakami jest Bo bedac w UK nabawilem sie lekkiej arachnofobii, czy mieszkajac gdzies w miescie tez mozna tyle tych paskudnikow napotkac jak to sie ogolnie mowi o Australii i ich "mieszkancach" ?
Odwiedz seek.com.au przygotuj cv i wpisz jakis adres w Melbourne zeby nie bylo ze mieszkasz gdzies indziej i powysylaj Cv. Poczekaj z miesiac czasu na odpwoiedz a potem sam bedziesz wiedzial z pierwszej reki jak to wyglada. Na pewno moge powiedziec ze nie jest za rozowo.
Odwiedz seek.com.au przygotuj cv i wpisz jakis adres w Melbourne zeby nie bylo ze mieszkasz gdzies indziej i powysylaj Cv. Poczekaj z miesiac czasu na odpwoiedz a potem sam bedziesz wiedzial z pierwszej reki jak to wyglada. Na pewno moge powiedziec ze nie jest za rozowo.
zalezy jakie masz doswiadczenie i angielski, w Twoim wieku zapewne niewielkie ale chyba sprobowac warto... powodzenia. dodam ze ICT ogloszenia na seek & mycareer to ostatni ochlap na ktory nie ma popytu albo wystawiane sa dla formalnosci albo w sytuacji gdy podmiot nie moze znalezc fachowca, to tak z wlasnego i grona przyjaciol doswiadczenia.
nabory sa przeprowadzane w conajmniej 85% wewnetrznie albo przez znajomych a pozniej trafiaja tam lub do agencji rekrutacyjnych.
m.
Kwalifikacje Network Engineering z certyfikatem CISCO jest cenna i jest sporo ogloszen pracy w tej dziedzinie. Pod warunkiem, ze bedziesz mial tez doswiadczenie, a nie tylko kwalifikacje i dyplom.
_________________ No to po co pani pyta skoro pani nie wie ?!? - informacja kolejowa w BB